Itàlia
Internacional 27/09/2012

Monti deixa la porta oberta a repetir com a primer ministre després de les eleccions de l'any vinent

El tecnòcrata diu que "serà allà" en cas que no hi hagi un resultat amb una majoria que permeti formar govern a Itàlia. Monti, però, va dir dimecres a la CNN que no es presentaria a la reelecció

Agències
1 min
El primer ministre italià, Mario Monti, a Nova York / REUTERS

Nova YorkEl primer ministre d'Itàlia, Mario Monti, ha deixat la porta oberta a repetir en el càrrec després de les eleccions de l'any vinent en cas que els comicis no donin un guanyador clar, com per ara suggereixen les enquestes. Monti ha encapçalat el govern tecnòcrata d'Itàlia des que l'anterior primer ministre, Silvio Berlusconi, va deixar el càrrec el novembre de l'any passat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Espero que hi hagi un resultat clar amb opcions perquè es formi una majoria i un govern encapçalat per un líder polític", ha dit des de Nova York on ha participat en l'Assemblea General de les Nacions Unides. Amb tot, Monti ha afegit que "serà allà" si les circumstàncies requereixen haver de servir el seu país un cop passades les eleccions, segons informa l'agència Reuters.

Els mercats financers estan preocupats per saber quin govern succeirà Monti, ja que actualment, set mesos abans de les eleccions, els partits no estan gaire organitzats i de fet estan desacreditats per la seva prèvia gestió de l'economia i una llarga sèrie d'escàndols de corrupció.

Contradiccions

Les declaracions de Monti arriben un dia després que assegurés a la CNN que no té pensat presentar-se a la reelecció el 2013. "Crec que és important que el joc polític es reactivi a Itàlia, espero que amb un major grau de responsabilitat i de maduresa", va indicar el 'premier' italià.

stats