Internacional 23/02/2015

Un miler de joves musulmans encerclen la sinagoga d'Oslo en suport a la comunitat jueva

Els organitzadors, que impulsen la iniciativa després dels atemptats de Copenhaguen i París, rebutgen "qualsevol tipus" d'odi als jueus

Agències
2 min
Imatge de joves musulmanes encerclant la sinagoga d'Oslo / EFE

CopenhaguenUn miler de joves musulmans van encerclar aquest dissabte la sinagoga d'Oslo (Noruega) en senyal de suport a la comunitat jueva després dels atemptats terroristes de Copenhaguen i París.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La iniciativa, batejada "L'anell de la pau" i a la qual es van sumar 1.700 persones a la xarxa social Facebook, va ser un intent de "protegir els nostres germans, independentment de la seva religió", seguint els ensenyaments de l'Alcorà, van assegurar els organitzadors, que condemnen "qualsevol tipus" d'odi als jueus.

"No podem deixar als extremistes que parlin en nom de la resta. Donar un pas endavant i mostrar que defensem la pau i l'harmonia és important ara i per generacions en el futur", va dir a la televisió pública NRK Zeeshan Abdullah, un dels promotors. El màxim responsable de la principal comunitat jueva de la capital noruega, Ervin Kohn, també va donat suport a la iniciativa. "La seva ambició és donar suport als jueus i oposar-se a l'antisemitisme. És un bonic gest, pot ser el començament d'alguna cosa", va dir Kohn.

La iniciativa va ser anunciada dos dies després dels atemptats de Copenhaguen, en què Omar Abdel Hamid El Hussein, un jove de 22 anys nascut a Dinamarca i d'origen palestí, va matar dues persones. El Hussein va obrir foc dissabte contra un centre cultural en el qual se celebrava un debat al qual assistia l'artista suec Lars Vilks, amenaçat per islamistes, i en el tiroteig va morir un cineasta danès de 55 anys i tres agents van ser ferits. Prop de la mitjanit d'aquest mateix dia va matar d'un tret un jove jueu i va ferir dos policies que feien guàrdia davant de la sinagoga, i de matinada va ser abatut per la policia al nord de la ciutat.

stats