Una forta nevada ha col·lapsat la capital de Grècia durant les últimes hores. Aquest matí a l'aeroport d'El·linikó s'hi han arribat a mesurar 30 cm de neu, un gruix que ha deixat centenars de cotxes atrapats a la carretera. Més de 3.500 persones han hagut de ser evacuades i algunes han hagut de sortir a peu de l'autopista perquè no han pogut moure el vehicle. Uns 1.200 vehicles continuen atrapats a les principals vies d'accés a Atenes segons ha explicat aquest matí un portaveu del govern. L'exèrcit ha subministrat mantes i menjar a alguns d'aquests conductors, segons han ensenyat televisions gregues. És el segon any consecutiu que la neu emblanquina Atenes.

La nevada també ha deixat dos ferits de gravetat i tretze més de lleus, segona la policia grega. Totes aquestes persones anaven en un tren que va patir un accident quan s'intentava treure'l de la neu al centre del país.

Escoles, bancs i comerços no essencials seguiran sense funcionar avui i demà tant a la regió d'Atenes com en moltes illes del país, inclosa Creta. Ahir l'aerolínia grega Aegean Airlines va suspendre gairebé tots els vols i s'espera que els problemes en el transport aeri. Lentament, l'activitat aèria ha començat a reprendre's a la capital grega, però algunes persones fa més de 24 hores que són a l'aeroport esperant el seu vol.

A Turquia les autoritats també van suspendre ahir un nombre important de vols a causa de la neu. L'observador meteorològic de l'aeroport internacional Atatürk ha informat aquest matí d'un gruix de 25 cm de neu en aquest punt. L'activitat aquí també s'ha començat a reprendre lentament però Turkish Airlines ha anunciat avui que els seus vols no es reprendran fins a la nit. A Turquia l'estat ha donat festa als funcionaris durant aquest dimarts per evitar més col·lapses de trànsit. Algunes zones turístiques del sud del país com Antalya no havien vist neu des de feia 29 anys.

Istanbul sota la neu
Istanbul sota la neu
Atenes amb molta neu aquest matí
Carreteres col·lapsades per la neu a Atenes
Carreteres col·lapsades per la neu a Atenes
L'acròpoli d'Atenes ahir totalment blanca.
Atenes totalment blanca.
Nevada intensa ahir a Atenes.
Nevada intensa ahir a Atenes.
Nevada intensa ahir a Atenes.
Dues dones banyant-se ahir després de la nevada a Atenes.
Istanbul emblanquinada per la neu.
Istanbul emblanquinada per la neu.
Istanbul emblanquinada per la neu.
stats