Internacional 04/09/2013

L'agència de notícies France Presse retira una foto d'Hollande i després se'n penedeix

La imatge mostrava el president francès amb un rostre desafavorit durant una visita en una escola francesa

Ara
1 min
Una agència de noticies francesa lamenta la retirada d'una foto d'Hollande per sortir poc afavorit / REUTERS

BarcelonaL'agència de notícies francesa France Presse (AFP) ha lamentat la seva decisió de demanar la retirada d'una foto del president francès François Hollande perquè no sortia "gaire afavorit".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La foto mostrava Hollande assegut en una taula rodona aquest dimecres durant una visita a l'escola de Denain, al nord de França, amb motiu de l'inici del curs escolar francès.

Després d'enviar la imatge, France Presse i Reuters, que també havia adquirit la imatge i l'havia difós, han enviat una nota demanant que no es publiqués.

France Presse diu que l'Elisi no ha pressionat

France Presse ha dit que han estat ells mateixos els qui han demanat la retirada de la imatge, i no per pressions de l'Elisi, ha dit el director d'informació d'AFP, Philippe Massonnet.

"No hem rebut cap pressió de l'Elisi. Hi ha hagut un debat intern, ja que quan nosaltres publiquem una foto intentem que estigui equilibrada, que no estigui manipulada. Hem decidit esborrar-la", ha dit el Massonnet.

Segons la mateixa AFP, s'ha pres la decisió perquè l'agència té com a norma publicar imatges de valor informatiu i no publicar imatges que ridiculitzin les persones.

L'agència, però, ha lamentat poc després aquesta decisió després de l'enrenou que això ha provocat a l'opinió pública i als mitjans de comunicació.

"Hauria estat millor no esborrar-la després del rebombori que ha comportat. Ha estat una mica perjudicial, perquè la supressió ha aixecat sospites sobre l'agència, encara que no hi ha hagut cap pressió", ha dit el mateix Massonnet.

stats