ESTATS UNITS
Internacional 26/08/2012

Obama recorda Armstrong com un "heroi americà" que va fer història

Recollim les reaccions a la mort del primer home que va trepitjar la Lluna

Ara / Efe
2 min
Armstrong amb Obama el 2009 al Despatx Oval. AFP

Barcelona / Washington"Heroi" ha estat la paraula més utilitzada aquesta matinada de diumenge per descriure l'astronauta Neil Armstrong, que va morir dissabte als 82 anys com a conseqüència d'unes "complicacions" arran d'una cirurgia cardiovascular a la que va sotmetre's a principis d'agost, segons va informar la seva família.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El president nord-americà, Barack Obama, l'administrador de la NASA, Charles Bolden, i així com l'aspirant republicà a la presidència Mitt Romney i el secretari de Defensa, Leon Panetta, han escollit la mateixa paraula, "heroi", per definir a Armstrong.

Segons el comunicat de la seva família, l'home que es va popularitzar la frase "un petit pas per a l'home, un gran pas per a la humanitat" era, en efecte, un heroi per a milions de persones, però ho era a "contracor, perquè sempre va creure que només estava fent la seva feina".

Recollim les reaccions a la mort del símbol de la conquesta espacial:

- Barack Obama, president dels EUA: "Neil formava part dels grans herois nord-americans, no només d'aquest temps, sinó de tots els temps. (...) L'esperit del descobriment [d'Armstrong] segueix viu en tots els homes i dones i que han dedicat les seves vides a explorar allò desconegut, inclosos aquells que s'asseguren que arribem més alt i anem més lluny en l'espai"

- Michael Collins, company d'Armstrong a l'Apol·lo 11: "Era el millor i el trobaré terriblement a faltar"

- Buzz Adrin, company d'Armstrong a l'Apol·lo 11: "Era un vertader heroi nord-americà i el millor pilot que he conegut"

- Charles Bolden, administrador de la NASA: "Mente hi hagi llibre d'història, Neil Armstrong hi apareixerà, recordat per haver fet el primer petit pas per a la humanitat en un món més enllà del nostre"

- Mitt Romney, candidat republicà a la Casa Blanca: "Neil Armstrong pren avui el seu lloc a la galeria dels herois. La Lluna trobarà a faltar el seu primer fill de la terra"

- Leon Panetta, secretari de Defensa dels EUA: "[Armstrong] era un vertader pioner. El seu petit pas va ensenyar a la humanitat tot el que pot aconseguir-se quan una persona s'entrega del tot a la seva feina"

stats