Internacional 02/01/2015

Obama sanciona el règim de Corea del Nord pel ciberatac contra Sony

La Casa Blanca castiga tres entitats públiques i deu individus. La mesura se suma a les restriccions vigents pel programa nuclear de Pyongyang

Agències
1 min
Obama en la compareixença a la Casa Blanca. REUTERS

WashingtonEl president nord-americà, Barack Obama, ha signat aquest divendres una ordre per sancionar Corea del Nord pel suposat ciberatac contra Sony Pictures. Les sancions afecten tres entitats estatals i deu individus.

La Casa Blanca ha justificat la decisió com una resposta a les "accions provocadores, desestabilitzadores i repressives" de Corea del Nord. Les sancions se sumen a les ja vigents contra el règim de Pyongyang pel seu programa nuclear.

L'FBI va atribuir el ciberatac contra la companyia a Corea del Nord, suposadament com una represàlia per l'estrena de la pel·lícula 'The Interview', una comèdia sobre el líder nord-coreà, que va ser suspesa inicialment i finalment es va començar a exhibir la setmana passada. El ciberatac va suposar la filtració de dades d'equips, missatges de correu electrònic i informació personal.

"Ens prenem seriosament atac de Corea del Nord que pretenia crear efectes financers destructius en una empresa nord-americana i amenaçant a artistes i altres persones amb l'objectiu de restringir el seu dret a la lliure expressió", ha dit la Casa Blanca en un comunicat.

Entre els sancionats hi ha els serveis secrets nord-coreans, els exportadors d'armes i la Korea Tangun Trading Corporation, dedicada a la investigació de defensa. La Casa Blanca no ha explicat la relació entre aquestes entitats i el ciberatac.

stats