Internacional 27/08/2021

L'oposició protesta per l'ús del quítxua al Parlament del Perú

El nou president del consell de ministres va fer servir aquesta llengua a l'hora de demanar la confiança a la cambra

ARA
1 min
Pedro Castillo acomiada el primer ministre Guido Bellido en companyia del gabinet de ministres abans de dirigir-se a Congrés

BarcelonaProtestes, crits i queixes de l'oposició van interrompre aquest dijous la intervenció del president del consell de ministres del nou govern del Perú, Guido Bellido, quan va fer ser l'idioma quítxua a l’hora de demanar la confiança de la cambra. "Premier, es va acordar amb la taula que vostè ho traduiria. Li agrairia que ho traduís immediatament. Els altres no l'entenem, sisplau", va demanar la presidenta del Congrés, Maria del Carmen Alva. 

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Bellido va seguir parlant en quítxua i va citar l'article 48 de la Constitució, que considera oficial aquesta llengua. A continuació, va defensar un govern que busqui "la tolerància, la germanor i la pau" i va continuar el discurs en castellà: "Això és una mostra que el nostre país encara no ha entès que hi ha pobles profunds, que tenen cultura, que tenen idioma.

Bellido presentava aquest dijous la sol·licitud de moció de confiança i va explicar les línies generals de la seva gestió, que va assumir fa quatre setmanes, després que l'esquerrà Pedro Castillo assumís el càrrec de president el 28 de juliol passat.

stats