Israel veu l'alto el foc com una "oportunitat" i Hamàs parla de "victòria" després de vuit dies de violència

El secretari general de l'ONU insta ambdues parts a "complir les seves promeses" i demana "màxima moderació"

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha valorat la treva que han acordat aquest dimecres Israel i Hamàs com una "oportunitat" que s'ha d'aprofitar "per aconseguir un alto el foc a llarg termini". Tot i això, Netanyahu ha insinuat que si la treva no funciona, Israel podria plantejar-se emprendre "accions militars més severes" contra el territori palestí.

D'altra banda, el líder de Hamàs, Khaled Meshaal, ha afirmat que l'alto el foc és una "victòria" després de vuit dies de combats i ha elogiat el paper d'Egipte com a mediador del conflicte. El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, ha instat Israel i Hamàs a "complir les seves promeses" i a aplicar la treva amb "màxima moderació".

Durant una conferència a Jerusalem posterior a l'anunci de l'alto el foc, Benjamin Netanyahu ha destacat el suport que ha rebut Israel per part dels EUA i ha agraït la col·laboració d'Egipte, mediadora del conflicte. Tot i això, el president israelià ha dit que l'atac militar que l'exèrcit d'Israel va iniciar a la Franja de Gaza fa vuit dies va ser "necessari". "Això és el que fa un govern responsable i això és el que vam fer en aquest cas", ha dit Netanyahu en referència a l'operació militar.

D'altra banda, el líder de Hamàs, Khaled Meshaal, ha explicat en una roda de premsa al Caire que han aconseguit una "victòria" després de vuit dies de combats i ha afirmat que "la conspiració israeliana ha fracassat". En referència a l'assalt israelià a la Franja de Gaza, el líder de Hamas l'ha definit com "una agressió menyspreable contra el poble d'Israel". Meshaal ha elogiat el paper d'Egipte com a mediador del conflicte dient que "ha negociat amb la resistència responsablement i de la manera com ho havia de fer".

El secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, ha instat Israel i Hamàs a "mantenir les seves promeses". "Podria haver-hi problemes en la implementació d'aquest acord", ha explicat Ban Ki-moon als periodistes després de reunir-se amb el rei Abdul·lah de Jordània. El secretari General de les Nacions Unides ha convidat ambdues parts implicades en el conflicte a exercir "la màxima moderació".