Internacional 21/11/2012

L'Iran subministra tecnologia a grups palestins per fabricar coets Fajr-5

Segons el comandant del Cos de Guardians de la Revolució Iraniana Palestina, ja n'està fabricant. Teheran, que no reconeix l'existència de l'estat d'Israel, ha condemnat l'ofensiva i ha sol·licitat la intervenció de l'ONU i d'altres organitzacions per aturar-la

Efe
2 min
Les sancions sobre l'Iran fan caure el rial Massacre en una universitat a Nigèria

TeheranL'Iran ha subministrat a grups palestins la tecnologia necessària per fabricar coets Fajr-5, utilitzats per Hamàs des de Gaza contra Israel, segons ha dit avui el comandant del Cos de Guardians de la Revolució Iraniana, el general Mohamed Ali Iafari. "No podem enviar armes a Gaza perquè està sota domini israelià, però hem subministrat als palestins la nostra experiència per fabricar míssils Fajr-5 i, ara per ara, ja n'estan fabricant", ha dit Iafari als periodistes locals de Teheran, segons informa l'agència local de notícies, Fars, pròxima als Guardians de la Revolució.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Iafari ha assenyalat que els palestins tenen grans reserves d'aquest tipus específic de coets i ha assegurat que l'Iran "estendrà la seva ajuda tecnològica i assistència a qualsevol musulmà que es mantingui ferm contra l''arrogància'", com diu el règim de Teheran als Estats Units i els seus aliats, entre els quals hi ha Israel.

També aquest dimecres, segons Fars, el president del parlament iranià, Ali Lariyani, ha anunciat que l'Iran ajuda militarment els grups palestins i en concret a l'organització islàmica de Hamàs. "Declarem orgullosos que donem suport a la nació palestina i a Hamàs, i tenim l'honor de dir que som al costat del poble palestí en aquests moments tan durs i difícils", ha dit Lariyani. El líder parlamentari, que fa dos dies va demanar als països musulmans que subministressin tropes i armes als palestins per enfrontar-se a Israel, ha assegurat que l'ajuda iraniana "inclou els aspectes de caire financer i militar".

La República Islàmica de l'Iran, que no reconeix l'existència de l'Estat d'Israel, l'anomena "entitat sionista" i en propugna la desaparició, ha condemnat repetidament l'actual ofensiva israeliana contra el territori palestí de Gaza i ha sol·licitat la intervenció de l'ONU i d'altres organitzacions per aturar-la.

El president iranià, Mahmud Ahmadinejat, ha acusat de "crims contra la humanitat i de guerra" els israelians, i ha instat els governs occidentals a finalitzar el "suport il·limitat i incondicional als ocupants sionistes (israelians) i als seus crims" i deixar que els "palestins decideixin el seu propi destí".

stats