Internacional 05/07/2012

Errors humans i tècnics van provocar l'accident del vol d'Air France París-Rio el 2009

L'informe final sobre la tragèdia, en què van morir 228 persones, conclou que la tripulació no va reaccionar correctament als problemes mecànics de l'Airbus 330

Agències
1 min
Restes de l'Airbus A330 estavellat a l'Atlàntic el juny del 2009. AFP

ParísUna combinació d'errades tècniques i humanes van portar al desastre del vol Air France París-Rio que el juny de 2009 es va estavellar a l'Atlàntic amb 228 persones a bord. L'autoritat d'aviació francesa BEA ha presentat aquest dijous el seu informe final sobre la tragèdia, que conclou que la tripulació no va reaccionar correctament als problemes mecànics de l'Airbus 330.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'avió va desaparèixer dels radars al mig de l'Atlàntic i va costar gairebé dos anys trobar les caixes negres de l'aparell. Llavors un informe preliminar ja va avançar que els pilots no havien sabut respondre al fet que els sensors de velocitat de l'avió s'espatllessin durant una tempesta només dues hores després d'haver-se enlairat. Llavors l'aparell va començar a perdre altitud, segons diu l'informe, i el capità no va saber reprendre'n el control. Un dels errors de la tripulació, d'acord amb els investigadors, és que van col·locar el morro de l'avió mirant cap amunt, enlloc de cap avall, cosa que va empitjorar l'accident.

stats