Internacional 22/02/2014

Alliberada Iúlia Timoixenko després de gairebé dos anys a la presó

L'ex primera ministra ucraïnesa ha sortit de la presó aquest dissabte i ha anunciat que concorrerà a les eleccions presidencials

Agències
1 min

KíevL'ex primera ministra i líder opositora, Iúlia Timoixenko, ha sortit aquest dissabte de la clínica penintenciària on estava ingressada i es dirigirà cap a la plaça de la Independència de Kíev.

Timoixenko ha assegurat a la sortida del centre que "la dictadura ha caigut" i que concorrerà a les eleccions presidencials avançades previstes per aquest any.

El seu alliberament s'ha fet efectiu després que la Rada Suprema d'Ucraïna ha aprovat una resolució per "complir els compromisos internacionals" de posar-la en llibertat.

Un total de 322 diputats, 22 més de la majoria exigida per la Constitució que és de dos terços, han donat suport a la resolució.

Timoixenko estava reclosa actualment en una clínia de Khàrkiv, a l'est del país,

La mà dreta de Timoixenko, nou president del Parlament ucraïnès

També aquest dissabte el Parlament d'Ucraïna ha escollit el diputat opositor Alexandr Turxínov, com a president de la cambra.

Turxínov, dirigent del partit Batkivshina, liderat per l'empresonada ex primera ministra Timoixenko, ha rebut el suport de 288 dels 450 diputats, sense cap vot en contra.

Poc abans, els diputats han acceptat la dimissió de Vladímir Ribak, que ha dit que per problemes de salut presentava la renúncia com a president de la Rada.

stats