Internacional 02/03/2014

Marc Marginedas ja és a Barcelona

El periodista d''El Periódico' ha estat alliberat després de sis mesos de segrest a Síria. Al Prat ha estat rebut per la vicepresidenta espanyola, Sáenz de Santamaría, i s'ha retrobat amb la seva família

Ara
1 min
Marc Marginedas, emocionat en baixar de l'avió que l'ha portat a Barcelona procedent de Turquia / ACN

BarcelonaMarc Marginedas, enviat especial d''El Periódico' a Síria, ja és a Barcelona, on ha arribat a les 19.20 h en un avió de la força aèria espanyola procedent de Turquia. El periodista ha estat rebut a l'aeroport del Prat per la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i el director d''El Periódico'. El seu estat de salut és bo. Marginedas s'ha trobat amb la seva família en una sala de l'aeroport i posteriorment s'ha traslladat a un centre sanitari de Barcelona, on s'ha sotmès a un reconeixement mèdic, el segon del dia.

Marginedas ha estat alliberat aquest diumenge a la matinada després d'estar gairebé sis mesos segrestat per un grup adscrit a l'Estat Islàmic de l'Iraq i el Llevant (ISIL). El diari ha anunciat l'alliberament aquest diumenge al matí. Un cop alliberat, ha travessat la frontera entre Síria i Turquia i s'ha sotmès a una primera revisió mèdica, a Turquia, des d'on ha pogut parlar amb la seva família.

El periodista va ser segrestat als voltants de la ciutat de Hama el 4 de setembre. En el temps que ha durat el segrest l'han traslladat en diverses ocasions per les zones controlades per l'oposició al règim d'Al-Assad. En les darreres setmanes, a causa de la intensitat dels combats que les faccions rebels han lliurat entre elles, aquests desplaçaments han estat molt més freqüents i en condicions molt adverses, segons ha dit ell mateix i recull el rotatiu.

Una quarantena més d'informadors, entre ells el fotoperiodista català Ricard Garcia-Vilanova i el corresponsal d''El Mundo' Javier Espinosa, continuen segrestats a Síria.

stats