Internacional 10/01/2017

Piratejats els correus electrònics de Mario Draghi i Matteo Renzi

Dos detinguts a Itàlia per ciberespionatge a polítics, banquers, empresaris i cardenals, entre milers de víctimes més

Reuters
1 min
La dimissió de Renzi ha fet trontollar els mercats al matí

RomaLa policia italiana ha detingut aquest dimarts dos germans acusats de piratejar els correus electrònics del president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, i l'ex primer ministre italià, Matteo Renzi, entre milers de comptes més. Giulio Occhionero, de 45 anys, i la seva germana, Francesca Maria Occhionero, de 48, estan acusats per la justícia de robatori de secrets d'estat i pirateria il·legal.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Hi ha desenes de milers de comptes de correu electrònic 'hackejats', entre els quals els de polítics, banquers, empresaris i, fins i tot, cardenals del Vaticà", ha explicat Roberto Di Legami, director de la unitat cibernètica de la policia que ha portat a terme la investigació.

Giulio Occhionero, enginyer nuclear de professió, va desenvolupar un 'malware' que infectava els comptes de correu electrònic i li permetia accedir a tota la correspondència, segons ha assegurat Di Legami.

Informació privilegiada

Els missatges de correu electrònic eren probablement utilitzats per Occhionero, que dirigeix una empresa d'inversió, per accedir a informació reservada i operar als mercats, ha dit Di Legami.

El compte de Draghi al Banc d'Itàlia, quan va ser governador, i el compte de Renzi, quan va ser primer ministre, estaven entre els infectats pel 'malware', segons la justícia. Però no hi figura el de Draghi al BCE.

D'acord amb el material ja confiscat, prop de 18.000 comptes poden haver estat 'hackejats' i s'han localitzat 2.000 les contrasenyes d'usuari. Entre les víctimes del pirateig hi hauria també l'ex primer ministre, Mario Monti, i el ministre de Cultura del Vaticà, el cardenal Gianfranco Ravasi.

stats