L'atac contra el Borussia: especulació bursària

Detingut un home volia enfonsar les accions de l'equip de futbol alemany

La Fiscalia General Alemanya ha comunicat aquest matí la detenció d’un home acusat de ser l’autor de l’atemptat al bus del Borussia Dortmund l'11 d’abril. El rerefons de l’atac no seria ni islamista ni d’extrema dreta sinó la pura avidesa de diners. Especulació borsària.

Una unitat especial de la policia federal alemanya ha detingut avui a Tübingen, al sud de Stuttgart, un ciutadà germano-rus de 28 anys identificat com a Sergei W., que segons 'Die Zeit' seria un tècnic electrònic de la Clínica Universitària de Tübingen. Està acusat de perpetrar l’atemptat que perseguia produir una matança en el bus de la plantilla del Borussia Dortmund i en què va ser ferit a la mà Marc Bartra.

El detingut va comprar, el mateix dia de l’atemptat i des de la direcció IP (identificació de xarxa) del mateix hotel on s’allotjava l’equip, 15.000 opcions de compra sobre les accions del Borussia Dortmund. Amb aquestes anomenades 'put options' pretenia especular amb una sobtada caiguda a la borsa de les accions del club que l’hauria fet milionari.

La fiscalia confirma que el detingut estava allotjat en un àtic al mateix hotel L’Arrivée amb vistes al lloc de l’atemptat, des d’on hauria activat els explosius contra el bus. El presumpte autor va cometre una errada decisiva en la col·locació dels artefactes. El segon el va deixar a un metre d'alçada de terra, cosa que va evitar un impacte més gran en el bus, que circulava a 23 km/h.

En el lloc del crim es van trobar tres cartes que reivindicaven l’atemptat. Totes tres apuntaven a una motivació islamista de l’acte, però després que fossin examinades pels experts es va determinar que eren de dubtosa autenticitat i que podien conduir a una pista falsa.