El president del Parlament de Nova Zelanda alleta un nadó en plena sessió

La imatge del nen, fill d'un diputat de la cambra, fa la volta al món

Un convidat poc habitual ha assistit al debat parlamentari de Nova Zelanda aquest dimecres i ho ha fet en un lloc privilegiat: entre els braços del president de la cambra, Trevor Mallard, que l'alletava i el bressolava mentre moderava la sessió i, fins i tot, indicava als diputats que havien esgotat el temps d'intervenció. Es tracta d’un nounat, fill del diputat de la cambra Tamati Coffey, que ha protagonitzat una imatge que ja ha fet la volta al món.

"Normalment la cadira del portaveu només l’utilitzen els que presideixen les sessions, però avui un VIP s’hi ha assegut amb mi”, ha piulat Mallard, que ha aprofitat per felicitar els pares de la criatura.
Alguns diputats han celebrat l’assistència del nadó i han penjat fotos a les xarxes del nen amb el pare, que avui es reincorporava de la baixa de paternitat.

El nadó, nascut per gestació subrogada gràcies a una amiga de la parella del pare, ja era conegut per l'opinió pública del país després que el pare n'anunciés el naixement a les xarxes i a la televisió.

Nova Zelanda és un país capdavanter en termes de conciliació familiar en l'àmbit polític. De fet, la primera ministra, Jacinda Ardern, va ser la segona líder mundial en tenir un fill mentre exercia el càrrec. Ardern, que es va reincorporar a la feina abans que el seu marit, va ser notícia també per haver portat la seva filla de tres mesos a l'Assemblea General de l'ONU.

La imatge d’un nadó a l’hemicicle no és nova. N’hem vist a la Cambra dels Comuns britànica i al Parlament australià, entre d’altres. A Espanya, la diputada de Podem Carolina Bescansa va portar el seu fill al Congrés el 2016 per defensar que "les mares puguin criar els seus fills com vulguin" i va rebre les crítiques d'alguns grups parlamentaris. El més contundent va ser el llavors ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, que ho va considerar "lamentable".

La polèmica del nadó al Congrés

Més continguts de