Internacional 18/10/2012

Un diari escocès denuncia pressions de Madrid a Brussel·les per fer rectificar Reding

El 'Newsnet Scotland' publica la gravació de l'entrevista que el 'Diario de Sevilla' va fer a la vicepresidenta de la Comissió Europea en què clarament afirma que enlloc diu que una Catalunya independent sortirà de la UE

Ara
1 min
MAS I REDING EL 2011  El president Mas va rebre  la vicepresidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding,  al Palau de la Generalitat  el juliol del 2011.

BarcelonaUn diari escocès ha revelat avui la gravació íntegra de l'entrevista que un periodista del 'Diario de Sevilla' va fer a la vicepresidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding, en què queda clar que la comissària va dir que una Catalunya independent no quedaria fora de la UE, desmentint la rectificació que va fer la representació de la Comissió Europea a Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons aquesta informació, Espanya va pressionar Brussel·les per aconseguir un desmentiment de les paraules de Reding, i el director de la representació de la Comissió Europea a Madrid, Francisco Fonseca, va escriure una nota poc després en què deia que "Reding mai havia dit això", però la gravació feta pública aquest dijous demostra que sí que ho va dir.

El periodista del 'Diario de Sevilla' declara al mitjà escocès que és "mentida" que Reding no ho digués. "En la meva opinió, la Comissió Europea ha intentat canviar les paraules de Viviane Reding", assegura el professional.

El periodista va plantejar a la vicepresidenta de la Comissió Europea que una Catalunya independent hauria d'abandonar la UE i ella va respondre textualment en anglès: "Vinga, vinga, no diu res que hagi de ser així". Això quan en realitat la Comissió Europea va assegurar que Reding havia dit només que no volia "especular".

stats