Turquia

Erdogan anuncia una operació terrestre contra milícies kurdes al nord de Síria i l'Iraq

Turquia ho planteja com una represàlia a l'atemptat a Istanbul

ARA
2 min
El president turc, Recep Tayyip Erdogan.

BarcelonaEl president turc, Recep Tayyip Erdogan, ha anunciat aquest dimarts que llançarà una operació terrestre, "amb tancs i soldats", contra les milícies kurdes "tan aviat com sigui possible". D'aquesta manera, Turquia pretén intensificar els atacs aeris dels últims dies al nord de Síria i de l'Iraq, oficialment com a represàlia per l'atemptat del 13 de novembre a Istanbul, que Ankara assegura que va ser obra del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), tot i que l'organització ho nega.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Hem estat aixafant terroristes durant uns quants dies amb els nostres avions, canons i fusells", ha dit Erdogan des del nord-est de Turquia, on ha inaugurat una planta hidroelèctrica. "Si Déu vol, els eliminarem a tots tan aviat com sigui possible, juntament amb els nostres tancs i els nostres soldats", ha afegit. Abans de l'estiu, el president turc ja va anunciar la seva intenció de llançar una nova operació militar terrestre a Síria per estendre el domini militar turc sobre una franja de 30 quilòmetres al llarg de la seva frontera sud. D'aquesta manera vol atacar la milícia kurdo-siriana YPG, que Ankara considera una branca local del proscrit PKK, declarat organització terrorista tant per Turquia com també per la Unió Europa i els Estats Units. En canvi, Washington dona suport a l'YPG en la lluita contra el Daiex.

El ministre de Defensa turc, Hulusi Akar, ha assegurat que els bombardejos iniciats el cap de setmana en l'operació aèria han "neutralitzat" 184 suposats guerrillers kurds, un terme que significa que han quedat "fora de combat", és a dir, morts, ferits o capturats. Alhora, Akar ha tornat a demanar a l'OTAN i els Estats Units que deixin de donar suport a les milícies kurdo-sirianes. "Els diem a tots els nostres aliats, especialment els Estats Units, que l'YPG és el mateix que el PKK, i insistim amb la nostra exigència que interrompin tota mena de suport als terroristes", ha dit.

stats