L'home que va matar quatre policies a París patia al·lucinacions, segons la seva dona

La fiscalia descarta de moment que fos un atac terrorista

El funcionari de policia que dijous va matar a punyalades quatre col·legues abans de ser abatut a la Prefectura de París va patir al·lucinacions la nit anterior de l'atac, segons ha assegurat la seva dona al ser interrogada. La dona va ser arrestada després de l'agressió i ha explicat que el seu marit s'havia despertat sobresaltat aquella nit, amb al·lucinacions i assegurant que sentia veus.

L'agressor ha sigut identificat com a Mickaël Harpon, de 45 anys. Treballava com a informàtic a la Prefactura de Policia de París des del 2003. Era sord, tenia problemes de parla i s'havia convertit a l'islam fa una mica menys d'un any. El ministre de l'Interior francès, Christophe Castaner, ha assegurat que no es té constància que l'home hagués tingut problemes de comportament.

"No tenim indicatius d'una possible radicalització", ha afirmat aquest divendres la portaveu del govern, Sibeth Ndiaye, a l'emissora France Info i ha afegit que el ministeri no considera que es tracti d'un atac terrorista. Les forces de l'ordre han escorcollat el domicili de l'agressor a la localitat de Gonesse, al nord de la capital francesa, i han requisat material informàtic i telèfons que han de ser examinats.

De moment s'ha obert una investigació per homicidis i temptatives d'homicidis voluntaris. El fiscal de París, Rémi Heitz, que s'encarrega del cas, ha precisat que està en contacte amb la Fiscalia Nacional Antiterrorista per si hi hagués elements sobre les motivacions de l'autor de l'atac que conduïssin a canviar de qualificació dels fets.