Internacional 20/09/2013

Els rebels i els jihadistes sirians acorden un alto el foc a prop d'Alep

Els dos bàndols estaven enfrontats per controlar el pas fronterer amb Turquia

Efe
1 min

El CaireUn grup de jihadistes i rebels de l'exèrcit sirià han acordat un alto el foc a la ciutat d'Azaz, al nord del país, segons ha informat una ONG siriana. Els dos grups, que lluiten contra les tropes de Baixar al-Assad, estaven enfrontats entre ells des de dilluns.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'observatori sirià de drets humans ha indicat en un comunicat que els dos bàndols han arribat a un acord per alliberar tots els detinguts i per a la devolució de tots els béns saquejats.

L'acord l'han firmat els representants de l'Estat Islàmic de l'Iraq -el grup jihadista vinculat a Al-Qaida- i membres de la brigada Tempesta del Nord de l'Exèrcit Sirià Lliure.

La Coalició Nacional de Síria ha acusat els jihadistes de recórrer a la força contra els civils i contra l'Exèrcit Sirià Lliure per intentar controlar el pas de Bab al-Salama, a la frontera amb Turquia.

En un comunicat, la principal aliança opositora contra Baixar al-Assad ha denunciat els jihadistes per violar els principis de la revolució siriana. La coalició també els ha acusat d'estar "vinculats amb interessos estrangers, amb crides per establir un estat dins de l'entitat de l'estat sirià, violant la sobirania nacional".

La Coalició Nacional Siriana també ha atribuït als jihadistes l'autoria de represàlies i agressions a les llibertats individuals, a metges, periodistes i activistes polítics. També han denunciat que els combatents d'aquest grup radical islamista han deixat de lluitar contra el règim d'Al-Assad en diversos fronts per combatre els rebels laics.

stats