Internacional 07/12/2013

Reforcen la seguretat per a la vetlla de Mandela per l'allau de persones

El funeral d'estat es farà el diumenge 15 de desembre, però abans, de l'11 al 13, el fèretre amb les seves restes desfilaran pels carrers de Pretòria

Efe
2 min
Els soldats vigilen la casa de Nelson Mandela a Qunu

PretòriaS'ha reforçat la seguretat al complex Union Buildings de Pretòria, seu del govern de Sud-àfrica, que acollirà la propera setmana la capella ardent amb les restes de l'expresident Nelson Mandela, davant l'allau de persones que allà li reten homenatge.

Agents de policia han bloquejat les dues entrades principals al recinte governamental, davant la congregació de centenars de ciutadans que han acudit allà a donar el seu últim homenatge a Mandela, segons ha informat l'agència de notícies sud-africana Sapa.

A més, els agents estan registrant vehicles i impedeixen la seva entrada a Union Buildings, on Mandela va tenir la seva oficina quan es va convertir, el 1994, en el primer president negre del país, després de patir 27 anys de presó per la seva oposició al règim racista de l'apartheid.

Els ciutadans han deixat moltes targetes d'homenatge i rams de flors davant el recinte en memòria de l'heroi sud-africà .

"Era un home a qui tothom admirava, una persona d'esperit lliure i sempre serena. Ell ens va alliberar de tot", diu un dels missatges.

"Gràcies per ensenyar-me el perdó i l'amor cap a l'enemic. Reso perquè el món segueixi els teus passos", es llegeix en una altra targeta.

Divendres a la nit, un grup de joves va dedicar balls i càntics a Madiba –com es coneix l'expresident al seu país–, mentre ciutadans feien cua per signar un llibre de condolences al complex Union Buildings.

Entre l'11 i el 13 de desembre, les restes de l'exmandatari reposaran en una capella ardent a la seu del govern de Sud-àfrica, abans del funeral d'estat previst per al dia 15. El fèretre, però, desfilarà pels carrers de la capital de Sud-àfrica, Pretòria, durant aquests tres dies.

Mandela va morir dijous passat als 95 anys al seu domicili de Johannesburg, després de rebre cures intensives en els últims mesos per la recaiguda en una infecció pulmonar.

stats