Internacional 18/07/2014

Un àudio revela una conversa on els pro-russos reconeixen l'abatiment de l'avió

El diàleg, sense verificació oficial, relata com es troben els cossos i "coses de civils" on ha caigut l'aparell

Ara
1 min

BarcelonaEl govern d'Ucraïna ha fet públic l'àudio d'una conversa telefònica en què rebels independentistes confirmen a oficials russos que han abatut un avió. "Hem fet caure un avió", se sent.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A la conversa, que no ha estat confirmada, un comandament de les milícies pro-russes identificat com a Igor Blezer explica que fa mitja hora que els seus homes han fet caure un aparell en ple vol i que ha caigut "als afores d'Enankiev" i està "fumejant". En una segona trucada 40 minuts després, un home que ja es troba al lloc dels fets afirma que el projectil causant de l'abatiment és d'una unitat d'insurgents de la localitat de Chernukhino.

"L'avió s'ha desintegrat a l'aire. Hem trobat un 200 [codi per referir-se a un mort]. Es tracta d'un civil", continua la conversa. Un dels interlocutors continua interrogant l'home que es troba al lloc dels fets, que només pot explicar que "hi ha cossos i restes de l'avió als patis de les cases" i que pels voltants han localitzat "coses de civils, tovalloles, medicaments, paper higiènic", així com un "passaport d'un estudiant d'Indonèsia". "Absolutament cap arma", confirma.

"Hi ha un munt de cadàvers de dones i nens", explica un insurgent al seu cap. "A la televisió assenyalen que es tracta d'un avió de transport, però que duia escrit Malaysia Airlines". Què feia en territori ucraïnès?", pregunta un d'ells. El seu interlocutor no dubta: "Devia transportar espies. Per què volava? Hi ha una guerra en marxa", diu.

stats