Internacional 26/12/2016

Rússia troba fosses comunes amb cossos mutilats, a l'Est d'Alep

Un portaveu de l'exèrcit creu que "això és només el principi"

Efe
1 min
Una dona camina entre les runes d'Alep amb la seva criatura als braços.

MoscouRússia ha denunciat l'aparició de fosses comunes amb desenes de cossos mutilats i amb trets al cap a l'est d'Alep, ciutat siriana alliberada la passada setmana per l'exèrcit sirià amb l'ajuda de l'exèrcit del Kremlin.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Hem trobat grans fosses comunes amb desenes de sirians que van patir tortures salvatges i represàlies. Molts d'ells estan mutilats", ha informat Igor Konashenkov, portaveu castrense rus, que ha vaticinat: "Això és només el principi".

Moscou ha denunciat en els últims mesos l'assassinat de nombrosos civils que volien abandonar Alep a través dels corredors humanitaris habilitats per l'exèrcit rus a mans dels grups armats que controlaven l'est d'aquesta ciutat.

Al seu torn, Konashenkov ha informat que s'han localitzat set magatzems amb munició suficient per armar a diversos batallons de combatents, i armament pesat abandonat com tancs, canons i llançadores de míssils.

Ara, els sapadors russos s'estan encarregant de desminar la infraestructura civil de la ciutat per facilitar el retorn dels seus habitants, ja que els jihadistes van col·locar mines per tot arreu, inclosos cotxes i joguines.

El president rus, Vladímir Putin, va felicitar divendres el líder sirià, Baixar al-Assad, per l'alliberament d'Alep i li va demanar centrar a partir d'ara els seus esforços en el diàleg polític amb l'oposició moderada.

stats