Almenys 14 morts a l'estavellar-se un avió militar contra un bloc de pisos a Rússia

El caça va patir un incendi en un motor poc després d'enlairar-se, segons la versió del ministeri de Defensa

ARA
2 min
Una captura de vídeo de l'incendi a un edifici residencial de Ieisk

BarcelonaL'avió militar rus que dilluns a la nit es va estavellar contra un edifici residencial a la ciutat russa de Ieisk ha causat almenys 14 morts, incloses tres criatures, i 19 ferits segons l'últim balanç de l'agència Interfax. La ciutat és a la costa del mar d'Azov, molt a prop de la frontera amb Ucraïna. Segons el ministeri de Defensa, es tracta d'un avió de combat SU-34 que va caure poc després d'enlairar-se per fer un vol d'entrenament. Els pilots haurien pogut saltar a temps, i la causa del sinistre, segons el seu relat, hauria estat l'incendi d'un dels motors durant l'enlairament. L'avió portava càrrega explosiva i l'impacte va provocar una enorme bola de foc, que va engolir cinc plantes de l’edifici, i els pisos superiors es van enfonsar.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons l’agència de notícies TASS, a l’edifici hi vivien 556 persones. El foc va obligar a evacuar 363 veïns.

Les autoritats russes han obert una investigació sobre els fets. "Els investigadors militars estan establint les circumstàncies i les causes de l'incident", ha informat el Comitè d'Investigació de Rússia, la principal autoritat d'investigació federal del país.

El president rus, Vladímir Putin, va donar instruccions de proveir tota l'assistència necessària a les víctimes, segons un comunicat del Kremlin, i va ordenar als ministres de Defensa i de Salut que es traslladessin a la zona.

La maquinària bèl·lica del Kremlin nota el desgast després de vuit mesos de guerra. Es tracta del desè avió militar rus que s'estavella des de l'inici de la invasió d'Ucraïna el 24 de febrer, segons apunta el portal independent The Bell. En la majoria de casos han estat caces i avions de transport, entre els quals dos aparells SU-34 més, el mes passat. L'episodi arriba uns dies després que soldats russos es disparessin entre ells a la base militar de Belgorod.

stats