Internacional 17/07/2018

Salvini prohibeix l'entrada a Itàlia dels vaixells d'Open Arms

L'ONG de Badalona és l'única que manté els rescats al Mediterrani Central

Ara
1 min
El primer rescat de dijous de l'Open Arms

BarcelonaEl ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, ha assegurat aquest dimarts que els dos vaixells de l'ONG de Badalona Proactiva Open Arms que són al Mediterrani Central per rescatar nàufrags no atracaran en ports italians.

"Dos vaixells de l'ONG espanyola han tornat al Mediterrani per esperar la seva càrrega d'éssers humans. Que s'estalviïn diners i temps, els ports italians els veuran en postal", ha escrit el ministre, de la formació ultra Lliga Nord al seu compte de Twitter.

Salvini ha reiterat en nombroses ocasions que no deixaria atracar als ports italians els vaixells de les ONG, a les quals acusa de ser còmplices de les màfies i de desobeir els guardacostes de Líbia, l'estat fallit des d'on surten les inestables barques cap a Europa. Malgrat les advertències i amenaces, Proactiva Open Arms ha afirmat que no pensa fer cas de l'avís i que continua compromesa amb la feina del rescat de persones que estan a punt d'ofegar-se al mig del mar, per traslladar-les a ports espanyols.

Els dos vaixells de Proactiva Open Arms, el veler 'Astral' i el vaixell insígnia 'Open Arms', són els únics pertanyents a l'ONG que hi ha ara al Mediterrani. El 4 de juliol el segon vaixell va rescatar en aigües internacionals 60 migrants i es va veure obligat a fer quatre dies de ruta per desembarcar-los a Barcelona, arran de la negativa italiana, que viola així diferents lleis pel fet de no donar auxili.

stats