Internacional 06/03/2016

Sanders frena Clinton amb dues victòries a Nebraska i Kansas

El senador de Vermont obté un impuls per a la seva candidatura, mentre l'exsecretària d'Estat dels EUA guanya a Louisiana i manté el lideratge en les primàries demòcrates

Núria Ferragutcasas
2 min
Sanders frena Clinton amb dues victòries a Nebraska i Kansas

WashingtonBernie Sanders ha aconseguit aquesta matinada (hora catalana) dues victòries als caucus de Kansas i Nebraska que impulsen la seva candidatura i frena una coronació de Hillary Clinton com a candidata demòcrata a les eleccions presidencials de novembre.

El senador de Vermont, que ha guanyat en set estats, ha deixat clar que la cursa serà llarga. "La nostra campanya és només al començament i arribarem fins al final, a la Convenció Nacional Demòcrata a Filadèlfia", ha dit als seus partidaris a Warren, Michigan, un estat que celebra primàries aquest dimarts i que serà una altra prova de foc per als dos candidats que es disputen la nominació demòcrata.

Sanders espera que un triomf avui als caucus de Maine i fer un bon debat contra Clinton aquesta nit l'ajudin a guanyar l'estat del motor. Michigan repartirà 147 delegats.

Clinton s'imposa a Louisiana

Tot i les derrotes a Kansas i Nebraska, Clinton ha arrasat a Louisiana amb un avantatge de gairebé 50 punts sobre el seu rival i conserva el seu lideratge en la cursa demòcrata. De fet, l'exsecretària d'Estat dels Estats Units ha guanyat més delegats que Sanders: 55 versus 47. Un cop més, la seva victòria a Louisiana, com la majoria que ha obtingut als estats del sud, ha estat gràcies al gran suport que rep dels votants afroamericans.

“En lloc de construir murs, farem caure barreres”, ha insistit la candidata demòcrata, en una clara referència a la promesa del líder de la cursa republicana, Donald Trump, de construir un mur a la frontera dels Estats Units amb Mèxic. Durant el seu discurs, des de Detroit (Michigan), ha parlat també sobre ocupació i economia.

stats