Internacional 26/01/2015

Schulz, convençut que Grècia no tindrà quita del deute

El president del Parlament Europeu veu com a alternativa la lluita contra l'evasió fiscal

Efe
2 min
Schulz, en una compareixença de la setmana passada. LAURENT GILLIERON / REUTERS

BerlínEl president del Parlament Europeu (PE), Martin Schulz, està convençut que no hi haurà acord sobre una possible quita del deute grec, una de les demandes clau de la coalició d'esquerres Syriza, guanyadora de les eleccions d'ahir.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Així ho ha assegurat avui el socialdemòcrata alemany en una entrevista amb la ràdio pública alemanya Deutschlandfunk", en què va explicar que va mantenir ahir una conversa telefònica amb Alexis Tsipras, líder de la coalició d'esquerres que va quedar ahir, amb 149 escons, a dues de la majoria absoluta.

"Li vaig dir que crec que no anem a aconseguir una majoria per a una lleva", va dir el president del Parlament Europeu sobre una possible negociació per alleujar la càrrega de deute del país hel·lè, en què Atenes hauria guanyar-se la voluntat dels seus creditors.

Schulz, però, es va mostrar a favor d'explorar alternatives a una quita dels bons sobirans grecs, com per exemple treballar en l'àmbit de la millora dels ingressos de l'estat i en la lluita contra l'evasió fiscal.

"Haurem de parlar molt més sobre quines possibilitats hi ha de fer altres coses, com millorar els ingressos de l'Estat, per al que hi ha normes fiscals europees contra l'evasió fiscal, o el que per a mi és igual d'important, reforçar el feble creixement econòmic amb fortes inversions ", va explicar.

El proper govern grec no té en realitat "cap poder de coacció", ha indicat Schulz, i és un més dels 19 països que componen l'eurozona.

Tsipras, segons el parer del president del PE, és un "pragmàtic", "que sap molt bé que ha d'adoptar compromisos" tant a nivell intern, per aconseguir un soci minoritari de govern, com a nivell europeu.

Schulz ha afegit que Tsipras no podrà dur a terme moltes de les "exigències radicals" que ha plantejat durant la campanya electoral.

stats