Internacional 18/06/2016

Segona cadena perpètua per a Mursi

L'exrais és a la presó, amb una pena de mort i altres sentències pendents

Agències
1 min
Un militant de Germans Musulmans exhibeix una pancarta en què Mursi felicita el Ramadà als musulmans.

EL CAIREUn tribunal egipci ha condemnat aquest dissabte l'expresident del país Mohammed Mursi a una nova cadena perpètua en un cas d'espionatge i filtració de secrets d'estat. Es tracta de la segona condemna de per vida per a Mursi, dirigent dels il·legalitzats Germans Musulmans, que també suma una pena de mort per l'alliberament en massa de presos durant l'aixecament contra el tirà Hosni Mubàrak, el 2011.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El mateix tribunal ha condemnat a pena de mort sis processats més, entre ells tres periodistes condemnats en absència.

Els fiscals han argumentat que Mursi i els seus ajudants van filtrar documents sensibles al serveis d'intel·ligència de Qatar que deixaven al descobert la ubicació de les armes en poder de les forces armades egípcies.

Les relacions entre la monarquia de Qatar i Egipte han estat fredes des del juliol del 2013, quan el llavors cap de l'exèrcit d'Egipte, Abdel Fattah al-Sissi va enderrocar Mursi, que havia rebut suport qatarià.

Al-Sissi, actual president egipci, sosté que els Germans Musulmans representen una seriosa amenaça per a la seguretat tot i la repressió, que ha debilitat el que abans era el grup polític més organitzat d'Egipte.

stats