Internacional 08/01/2015

S'entrega a la policia el més jove dels tres identificats com a autors de l'atemptat a la revista 'Charlie Hebdo'

La policia francesa continua buscant els altres dos presumptes autors de l'atac, que serien dos germans

Reuters
1 min
Els germans Cherif Kouachi, de 32 anys, (e) i Said Kouachi, de 34 (d), presumptes autors de l'atemptat a 'Charlie Hebdo'. Fotografies cedides per la policia francesa / AFP

ParísEl més jove dels tres ciutadans francesos identificats com a presumptes autors de l'atemptat aquest dimecres a la revista 'Charlie Hebdo', en què van morir 12 persones, s'ha lliurat de matinada a la policia francesa, segons ha confirmat un funcionari de l'oficina fiscal de París. El jove, de 18 anys, seria Hamyd Mourad.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat el funcionari, Mourad s'hauria lliurat en una comissaria de Charleville-Mézières, a uns 230 quilòmetres al nord-est de París, prop de la frontera amb Bèlgica. Segons la cadena BFM TV, que cita fonts no identificades, l'home hauria decidit entregar-se a la policia després de veure el seu nom en mitjans digitals.

Els agents continuen buscant els altres dos autors de l'atac, que serien dos germans: Cherif Kouachi (32 anys) i Said Kouachi (34 anys). Ahir dimecres a la nit un centenar de policies de les forces especials, fortament armats amb fusells de precisió, van acordonar un barri a Reims (departament del Marne), on van inspeccionar un pis, però no hi van fer cap detenció.

Fonts policials asseguren que Cherif Kouachi ja va ser jutjat el 2005 per vinculació terrorista i hauria passat 18 mesos a la presó. L'home hauria format part d'una cèl·lula islamista extremista que hauria allistat ciutadans francesos d'una mesquita a l'est de París per anar a combatre contra les forces nord-americanes a l'Iraq.

Els terroristes van aconseguir fugir en un cotxe robat del lloc dels fets i s'ha establert un fort dispositiu de seguretat per trobar-los.

stats