Internacional 13/09/2018

Suu Kyi diu que la crisi dels rohignyes "s'hauria pogut gestionar millor"

La Nobel de la pau defensa també la sentència a 7 anys de presó per als dos periodistes

Ara
1 min
La líder de facto de Birmània, Aung San Suu Kyi, durant el Forum Econòmic Mundial a Hanoi el setembre de 2018..

BarcelonaLa líder 'de facto' del govern de Birmània i Nobel de la pau Aung San Suu Kyi ha trencat aquest dijous el seu silenci sobre la massacre de la minoria musulmana dels rohingyes al seu país, que l'ONU ha classificat ja en la categoria de genocidi, i s'ha limitat a dir que "es podria haver gestionat millor". Alhora, ha justificat també la condemna de 7 anys de presó per a dos periodistes que investigaven la persecució contra els rohingyes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"És cert que, vist retrospectivament, podem pensar que hi ha coses que es podrien haver gestionat millor. Però creiem que pel bé de l'estabilitat i la seguretat a llarg termini hem de ser justos amb totes les parts i l'estat de dret ha d'aplicar-se a tothom. No podem escollir qui ha de ser protegit per l'imperi de la llei", ha dit la líder birmana durant una cimera del Fòrum Econòmic Mundial celebrada a Hanoi (Vietnam).

Més de 750.000 rohingyes han fugit cap a Bangladesh des de l'estat de Rakhine, a l'est de Birmània, des de l'agost del 2017, quan l'exèrcit birmà va iniciar una campanya de persecució que arrasava pobles i executava a trets i a cops de matxet homes, dones i nens, uns fets que han estat categoritzats per la mateixa ONU com a genocidi. L'organisme internacional ha denunciat assassinats massius i violacions en grup contra la població rohingya per part dels soldats birmans.

Suu Kyi s'ha referit també a la sentència dictada la setmana passada per un jutjat birmà contra dos periodistes de Reuters que investigaven la massacre rohingya,

stats