Publicitat
Publicitat

La tempesta tropical 'Isaac' deixa sis morts a Haití i es podria transformar en huracà a Florida

El partit republicà ha aplaçat un dia la convenció per triar el seu candidat a les eleccions que es celebra en aquest estat nord-americà

El nombre total de víctimes mortals registrades a Haití pel pas de la tempesta tropical "Isaac" s'ha elevat fins a sis, segons un balanç ofert la matinada d'aquest diumenge per la Direcció de Protecció Civil d'Haití. A més, 14.375 persones han estat evacuades en sis dels deu departaments del país i d'elles 1.361 han estat traslladades a refugis. La tempesta tropical "Isaac" ha causat també danys considerables en habitatges i en zones agrícoles, segons les autoritats d'un país que encara no s'ha recuperat del terratrèmol que va patir l'any 2010.

Després la tempesta tropical ha passat, cada cop amb més força, per Cuba els seus efectes ja es noten a Florida, als EUA, on preocupa que segueixi creixent fins a convertir-se en huracà. El partit republicà que ha de celebrar aquesta setmana la convenció per escollir el candidat a president a Tampa, en aquesta estat del sud-est, ha decidit ajornar un dia la trobada en previsió del pas de la tempesta.

El Centre Nacional d'Huracans (CNH) dels EUA preveu per diumenge i dilluns forts aiguats, ratxes de vent perilloses i tornados aïllats a tot el sud de Florida, on aquest diumenge al matí ja plovia i bufava el vent amb força. En les últimes hores s'han cancel·lat més d'un centenar de vols a l'aeroport de Miami, mentre que s'han tancat els aeròdroms dels cayos i s'han suspès els transports públics.

Més de 6.000 llars s'han quedat sense llum al sud de la península, i s'ha proposat l'evacuació voluntària a persones amb necessitats especials o residents a autocaravanes. En els cayos s'ha instat els turistes a tornar a casa i per tota la regió es recomana romandre a resguard.

Les autoritats apunten que, en tractar-se d'una tempesta molt estesa per la seva amplada, els seus vents es poden deixar notar a més de 300 quilòmetres del seu centre. Per això es creu que en tota la zona sud de l'estat en les pròximes hores ja es podrien produir forts vents i pluges capaços d'enderrocar arbres, provocar inundacions i causar talls elèctrics.Més continguts de