Un dels terroristes de París va ser l'1 de gener a Madrid amb la seva dona

Amedy Coulibaly la va acompanyar fins a la capital espanyola, on va agafar un avió per volar cap a Turquia, i d'allà es va desplaçar fins a Síria

Amedy Coulibaly, el terrorista que la setmana passada va matar una agent de Policia Municipal i quatre jueus francesos en un supermercat 'kosher' de París, va ser l'1 de gener a Madrid, acompanyant la seva dona, Hayat Boumeddienne, abans de tornar a la capital francesa per cometre els atacs, ha informat la cadena de televisió francesa M6.

Una font pròxima a la investigació ha assegurat a la cadena que Coulibaly va arribar amb la seva dona fins a Madrid en un vehicle que havia comprat prèviament. Va romandre a la capital espanyola fins al 2 de gener, quan ella va agafar un vol amb destinació a Istanbul i ell va emprendre el viatge de retorn per carretera cap a París.

Les autoritats franceses han parlat amb les espanyoles per consultar si Coulibaly va mantenir algun contacte durant la seva estada a Madrid. Boumeddienne va volar a Istanbul el 2 de gener i, després de passar diversos dies allà, va entrar a Síria el 8 de gener.

La dona apareix a les imatges captades per una càmera de vigilància a l'aeroport d'Istanbul, acompanyada d'un home francoalgerià el germà del qual va ser arrestat el juliol del 2014 per participar en una xarxa de reclutament jihadista per enviar combatents a Síria. Les autoritats sirianes, segons M6, van observar Boumeddienne entrant a Síria per la frontera turca el 8 de gener.

Els investigadors gals continuen amb les seves indagacions, centrades ara a analitzar la ruta que van seguir Coulibaly i la seva dona i els seus possibles còmplices. En el marc de la investigació sobre l'atemptat comès pels germans Chérif i Saïd Kouachi, un francès d'origen haitià ha estat detingut a Bulgària per suposats vincles amb els dos terroristes abatuts divendres passat per la policia després d'haver matat dotze persones el 7 de gener a la redacció del setmanari satíric 'Charlie Hebdo'.

Més continguts de