Un testimoni vincula Bolsonaro amb l'assassí de la regidora Marielle Franco

El president contraataca a crits en un vídeo i denuncia una campanya periodística contra ell 

Un informe policial relaciona el president del Brasil, Jair Bolsonaro, amb l'assassinat de la regidora de Rio de Janeiro Marielle Franco, el març del 2018. Segons ha publicat Journal Nacional, de Globo TV, poc després de la mort de la política, una activista feminista i del moviment LGTBI, el suposat homicida va entrar al complex residencial demanant per Bolsonaro, que llavors era diputat i precandidat electoral i que era a Brasília.

Des de l'Aràbia Saudita, on està participant en un fòrum econòmic, Bolsonaro ha contraatacat a crits contra l'empresa periodística Globo i ha negat en un vídeo de 25 minuts la seva vinculació amb l'assassinat de Marielle, que va sacsejar el Brasil durant setmanes. "Parin de trair el Brasil, volen acabar amb el Brasil", ha clamat el dirigent ultradretà al vídeo, divulgat aquesta matinada.

D'acord amb la informació publicada, el porter de la urbanització on vivia Bolsonaro a Rio de Janeiro va afirmar, en una declaració a la policia, que un dels acusats d'assassinar la regidora va aparèixer al complex, tancat i vigilat 24 hores al dia, el 14 de març del 2018, el dia que Marielle Franco va ser executada quan viatjava en el seu cotxe oficial amb el conductor, que també va morir a l'acte, i una assessora de comunicació, que va quedar ferida. El porter, segons el Journal Nacional, ha relatat que des de la residència de Bolsonaro es va autoritzar l'entrada de l'expolicia Élcio Queiroz, que finalment, però, es va dirigir al domicili de Ronnie Lessa, acusat d'haver estat l'autor dels trets que van matar la regidora i que viu a la mateixa urbanització que el president brasiler.

"La política del Brasil s'ha construït per l'odi"

"O el porter va mentir o van induir el porter a cometre fals testimoni o escriure alguna cosa en la investigació que el porter no va llegir i va signar. Quina és la intenció? Sempre la mateixa, sempre estan a sobre de la meva família, dels meus fills i de qui m'és pròxim", ha destacat un enfurismat Bolsonaro, que ha acusat l'editora periodística d'estar creant una narrativa per apartar-lo de la presidència. "Tinc un compromís, el de treure el Brasil del forat, malgrat la premsa bruta, fastigosa, canalla i immoral, com són la ràdio i la televisió de Globo", ha afegit el mandatari brasiler, segons recull l'agència Efe.

Per la seva banda, el Partit Socialisme i Llibertat (PSOL), la formació on militava la regidora Franco, ha demanat una audiència "immediata" amb el president del Tribunal Suprem del Brasil, José Antonio Dias Toffoli, així com aclariments.