Internacional 21/07/2014

El tren refrigerat que trasllada els cossos de l'avió deixa enrere Torez

El primer ministre de Malàisia diu que un líder dels rebels li donarà les caixes negres

Efe
1 min

DonetskEl tren amb els cadàvers de les 298 víctimes de l'accident de l'avió abatut dijous passat ha abandonat aquesta tarda l'estació de Torez, prop de Donetsk, capital de la província controlada pels rebels, a l'est d'Ucraïna. El número dos de l'executiu ucraïnès, Vladímir Groisman, ha informat que el comboi es dirigeix a la ciutat de Khàrkiv, controlada pel govern i on ja s'hi han desplaçat 31 especialistes forenses internacionals però els milicians pro-russos no han confirmat aquest detall i fins ara havien reiterat la seva idea de lliurar els cossos a un país europeuñ.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, el primer ministre de Malàisia, Nayib Razak, ha confirmat haver contactat amb un dels líders dels rebels prorussos. Segons Razak, els rebels lliuraran la caixa negra de l'avió al govern del país asiàtic aquest mateix dilluns.

Mentrestant, Rússia i Ucraïna segueixen intercanviant-se acusacions. Andrei Kartopolov, un general rus, ha assegurat que Moscou va detectar un caça SU-25 ucraïnès a la zona on van abatre l'avió. El president d'Ucraïna, Petró Poroshenko, s'ha afanyat a contradir aquesta versió dels fets, i ha assegurat que tots els avions ucraïnesos de la zona estaven a peu de terra en el moment de l'accident.

stats