ITÀLIA
Internacional 25/08/2017

Tretze ferits en enfrontaments amb refugiats a Roma

La policia va utilitzar canons d’aigua per desallotjar un centenar de refugiats i immigrants, acampats en una plaça a prop de l'estació de Termini

Ara
2 min
La policia va intentar dispersar els immigrants amb canons d’aigua.

BarcelonaLa policia italiana va desallotjar ahir un centenar de refugiats i immigrants, acampats des de dissabte en una plaça a prop de la cèntrica estació de Termini de Roma. En l’operació, els agents van utilitzar canons d’aigua i es van produir enfrontaments entre refugiats i policia, amb un balanç de 13 ferits, segons va confirmar Metges Sense Fronteres (MSF). A més, dues persones van quedar detingudes.

Els incidents van començar a primera hora del matí, quan agents de la policia antiavalots van procedir al desallotjament del centenar de persones, la majoria procedents d’Eritrea, amb el dret d’asil garantit pel dret internacional, ja que és un país sense estat i no s’hi garanteixen els drets humans. Entre el grup hi havia persones grans, nens i discapacitats que s’havien instal·lat a la plaça de la Independència després d’haver sigut desallotjats d’un edifici de propietat pública. Els agents van fer servir mànegues d’aigua i porres i els refugiats van respondre mantenint-se drets i amb els braços creuats, tot i que alguns van tirar pedres i ampolles.

Els enfrontaments són l’últim exemple de les tensions i el debat que s’ha obert a Itàlia, a causa de la gran afluència de migrants i refugiats que arriben des de Líbia per la ruta del Mediterrani central. Des del tancament de les fronteres dels països bàltics, aquesta és l’alternativa majoritària i més perillosa. A més, els guardacostes libis amenacen les ONG de rescat, fet que ha provocat que algunes aturessin les seves missions.

Tommaso Fabbri, coordinador general de MSF a Itàlia, va titllar de “vergonya” que la falta de “solucions alternatives” per viure hagi derivat en una “situació de violència”.

La policia va afirmar que la majoria dels refugiats han rebutjat un allotjament a la ciutat, mentre que organitzacions en defensa dels drets humans i partits d’esquerra van criticar la força utilitzada pels agents.

stats