Internacional 07/03/2018

La UE respon a Trump amb l'amenaça de més aranzels en la importació de productes americans

Brussel·les demana a Washington que s'ho repensi i no apugi els de l'acer

Laia Forès
1 min
La comissària europea de Comerç, Cecilia Malmstrom.

Brussel·lesLa Unió Europea (UE) es prepara per una guerra comercial amb els Estats Units. Davant l'amenaça de Donald Trump d'apujar els aranzels a les importacions europees d'acer i alumini, Brussel·les respon amb la mateixa arma. Si l'administració nord-americana compleix l'amenaça, la UE imposarà més aranzels a productes nord-americans com el suc de taronja, l'arròs o la mantega de cacauet. També a les importacions de marques com Levi's o de les motos Harley-Davidson.

"En una guerra comercial no hi ha vencedors, només perdedors", ha advertit la comissària europea de Comerç, Cecilia Malmström, aquest dimecres en una roda de premsa per anunciar la resposta de la UE. Malmström ha demanat a Trump que s'ho repensi i ha avisat que si el govern nord-amercià compleix la seva amenaça, es posaran en perill "milers" de llocs de treball a Europa. "Cal una resposta ferma", ha dit la comissària.

Brussel·les confia encara que Trump faci marxa enrere i no apliqui l'augment dels aranzels a l'acer. Però si ho fa, la UE ho denunciarà davant l'Organització Mundial del Comerç (OMC). "La mesura és profundament injusta", ha lamentat Cecilia Malmström.

stats