Internacional 28/06/2019

Trump ordena a Pedro Sánchez que segui en la seva trobada al G-20

El president nord-americà ha protagonitzat un altre episodi polèmic amb Vladímir Putin

Ara
1 min

BarcelonaLa reunió de líders del G-20 a Osaka, al Japó, ha deixat, ja en el seu primer dia, algunes imatges que portaran cua i que tenen com a protagonista el desdenyós president dels Estats Units, Donald Trump. Just entrar a la reunió de treball, Trump es troba amb el president espanyol, Pedro Sánchez, que participa en la cimera com a convidat (ja que Espanya no forma part del G-20), i en lloc de saludar-lo el que fa és assenyalar la seva cadira com si li ordenés que s'assegui.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El president espanyol entoma el menyspreu amb humor i riu, mentre, efectivament, s'asseu a la seva cadira en la taula rodona de treball. Però no passa desapercebut el moment incòmode que es genera pel fet de ser dels primers a asseure's justament quan un displicent Donald Trump li ha ordenat fer-ho i després ha seguit el seu camí.

"No ingereixis en les eleccions"

Però el desdeny cap a Pedro Sánchez no és l'única sortida de to del president nord-americà a la cimera del G-20. Als mitjans anglosaxons, que no han parat gairebé atenció a l'incident amb Sánchez, el que més interès ha generat és la manera com Trump es mofa de les acusacions d'ingerència en la política nord-americana que s'han fet contra el govern del president rus, Vladímir Putin.

Durant la trobada amb la premsa amb motiu de la seva reunió bilateral amb Putin, durant la cimera d'Osaka, un periodista pregunta a Trump si retraurà a Putin la seva ingerència en les eleccions dels EUA i Trump reacciona apuntant amb el dit al mateix Putin i dient-li: "No ingereixis en les eleccions, sisplau!"

stats