Internacional 26/07/2017

Trump prohibeix els transsexuals a les forces armades

La decisió del president nord-americà arriba després que hagi consultat els seus "generals i experts militars"

Agències
1 min
Donald Trump en un míting amb seguidors aquest matí a Ohio

WashingtonEl president dels Estats Units, Donald Trump, ha anunciat aquest dimecres la seva decisió de prohibir que els transsexuals treballin a les forces armades del país. Tal com ha especificat ell mateix a través del seu compte de Twitter, ha comunicat la nova mesura després d'haver consultat els seus generals i experts militars.

El president nord-americà ha especificat que el seu govern "no acceptarà ni permetrà" que persones transsexuals "serveixin" a les forces armades. Tot i així, Trump s'havia mostrat favorable a la comunitat LGTB durant la campanya electoral del 2016 i havia promès la continuïtat d'una ordre executiva d'Obama que prohibia a les empreses que tinguessin contractes amb el govern federal discriminar els seus treballadors LGTB.

Sense aplicació

El Pentàgon havia aixecat la prohibició que els transsexuals poguessin entrar a l'exèrcit sota la presidència de Barack Obama. Va ser el juny del 2016 quan el secretari de Defensa d'aquell moment, Ashton Carter, va anunciar que l'exèrcit quedava obert als transsexuals "amb efecte immediat". Tot i així, la mesura havia de començar a fer-se efectiva l'1 de juny del 2017.

El 30 de juny, però, el govern nord-americà ja va comunicar que ajornaria la mesura sis mesos, fins a l'1 de gener del 2018. L'objectiu era revisar els plans d'adhesió dels transsexuals a les forces armades, així com el seu possible "impacte" en la "preparació i poder letal" de l'exèrcit.

stats