Violència contra les dones

Un grup de set homes viola una turista espanyola a l'Índia

La policia local ha detingut tres presumptes agressors

ARA
3 min
Agents de la policia a l'Índia. La parella ha denunciat l'agressió en una comissaria.

BarcelonaUna turista de nacionalitat espanyola que estava de vacances amb el seu marit ha patit una violació en grup a l'Índia. En concret, els fets han tingut lloc en una zona remota del districte de Dumka, a l’estat de Jharkhand. La parella feia un tour en motocicleta pel país i va ser atacada divendres a la nit, quan acampava en una tenda. La dona ha rebut atenció mèdica en un hospital i la policia local ha anunciat que ja ha detingut tres persones vinculades a l’agressió. Per la seva banda, l’ambaixada espanyola a l’Índia s’ha posat en contacte amb les autoritats i ha enviat personal consular a la regió.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La parella estava fent la volta al món i el seu objectiu era recórrer el Pakistan, Bangladesh, Sri Lanka, l'Índia i el Nepal. A l'hospital on la dona ha estat atesa han gravat un vídeo que han pujat a Instagram cap a les sis del matí d'aquest dissabte, hora espanyola, en què relataven els fets. Poc després, però, l’han esborrat per no obstaculitzar la investigació de la policia, segons han explicat ells mateixos a la xarxa social.

“Ens han assaltat a la tenda, ens han pegat. M'han posat un ganivet al coll, m'han dit que em matarien, i a ella l'han violada set homes”, detallava el marit a les imatges. Al vídeo també hi sortia la dona, amb marques de cops a tota la cara.

La parella ha fet una denúncia davant de la policia local poc després de l'agressió, però els agents no han entès que la dona havia estat violada fins que l’han traslladada a l'hospital per rebre atenció mèdica, ja que cap d'ells parlava anglès. "Hem detingut tres persones i atraparem també la resta d'acusats", ha assegurat l'inspector de policia Pitamber Singh Kherwar.

Indignació

La Comissió Nacional de la Dona, un organisme governamental de l'Índia, ha condemnat "la brutal violació" i ha anunciat que investigarà què ha passat exactament. Per la seva banda, el parlamentari indi Nishikant Dubey ha expressat la seva indignació i preocupació per l'atac, que, segons ell, demostra un deteriorament de la seguretat a la zona. "En aquest estat, ni les dones adivasis ni les dàlits [dues comunitats discriminades a l'Índia] estan fora de perill. Ara s'ha convertit en un assumpte internacional, perquè una espanyola ha vingut amb el marit a l'Índia i ha estat violada en grup", ha lamentat.

De fet, l'assemblea legislativa de l'estat de Jharkhand, on han tingut lloc l’agressió, ha hagut de suspendre la sessió convocada per a aquest dissabte en diverses ocasions per les acusacions creuades entre les diferents forces polítiques arran de l’incident. Un grup de diputats fins i tot ha demanat un debat especial sobre el cas. "L'incident no només ha avergonyit Jharkhand, sinó tot el país. La comissaria de policia està intentant encobrir l'assumpte i els culpables estan rebent patrocini polític. Exigeixo que s'estableixi un comitè d'investigació i que s'imposin càstigs estrictes", ha reivindicat el legislador de l'oposició Amit Mandal.

La violència contra les dones és un problema endèmic a l'Índia. Hi ha hagut altres casos de violació en grup que han tingut especial ressò als mitjans de comunicació. El cas d’una jove de 23 anys violada el 2012 per sis homes mentre viatjava en un autobús a Nova Delhi, la capital, va causar molta consternació. Els agressors li van provocar danys interns tan brutals que fins i tot li van destruir l'intestí, de manera que la noia va morir dues setmanes després de l'atac. Malgrat això, va denunciar els violadors.

La brutalitat d’aquella agressió va fer que milers de persones sortissin a protestar al carrer a l’Índia i que les autoritats haguessin de reaccionar i impulsar una reforma judicial per castigar amb més rigor i celeritat els violadors. Quatre dels sis agressors de la jove van ser condemnats a la pena de mort i van ser executats.

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120 / 016

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats