Internacional 10/11/2015

La UE veu exigències de Londres "altament problemàtiques"

Agències
1 min
Primer ministre britànic, David Cameron, exposa les principals línies de la carta que ha enviat a la Unió Europea per renegociar la relació entre el Regne Unit i els socis comunitaris. AFP

BarcelonaLa Unió Europea ha considerat que hi ha exigències de la carta del Regne Unit per construir unes noves relacions entre Londres i els seus socis europeus que són "altament problemàtiques".

"A primera vista veiem una sèrie d'elements que semblen factibles, com trobar vies per augmentar el paper dels Parlaments nacionals", ha indicat el portaveu de la Comissió Europea, Margaritis Schinas, que també ha matisat que n'hi ha d'altres "que són difícils, com el punt referit a una 'Unió cada vegada més estreta' i la relació entre els països amb opció a unir-se a l'euro i els que no, i alguns elements que són altament problemàtics".

Per la seva part, la cancellera alemanya, Angela Merkel, s'ha mostrat convençuda que és possible satisfer les peticions del primer ministre britànic, David Cameron: "En tot cas, Alemanya farà tot el que sigui possible dins de les normes europees", ha sentenciat.

stats