Internacional 15/10/2015

Varufakis: "L'Eurogrup és una zona lliure de democràcia"

Cristina Mas
1 min

BarcelonaL'auditori del Mercat del Born s'ha quedat petit per acollir l'exministre de finances grec Iannis Varufakis, que protagonitza una conversa amb la periodista Mònica Terribas dins del cicle DO Europa. Des de quarts de sis de la tarda s'han format llargues cues al voltant del centre cultural, que ha habilitat una pantalla gegant per seguir l'acte. Unes 1.300 persones s'han desplaçat fins al Born.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"L'Eurogrup és una zona lliure de democràcia, perquè la democràcia fa por a la burocràcia de Brussel·les", ha dit Varufakis, després de comparar la crisi actual amb el Crac del 29. Ha reconegut que "la rendició" de Tsipras va "ser un error" i va fer "molt de mal" a Podem i altres forces d'esquerra a Europa.

El polèmic economista, que va renunciar al càrrec i va trencar amb Syriza després del referèndum del 5 de juliol sobre el tercer rescat europeu, impulsa ara una aliança a escala europea que ha anomenat Democratitzar l'Euro. Dimecres es va reunir amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

stats