Internacional 16/01/2014

El Vaticà reconeix que hi ha responsables d'abusos a menors entre el clergat

La Santa Seu participa per primera vegada en un acte públic a l'ONU sobre els abusos sexuals contra menors comesos per sacerdots

Efe
1 min

Ginebra / Ciutat del VaticàEl representant del Vaticà davant de l'ONU, Silvano Tomasi, ha reconegut aquest dijous al Comitè de l'organisme sobre els Drets del Nen que hi ha responsables d'abusos de menors entre "membres del clergat i el personal de l'Església".

És la primera vegada que la Santa Seu participa en un debat públic sobre els abusos sexuals contra menors comesos per sacerdots de tot el món. El responsable de la delegació vaticana ha admès que l'abús és especialment greu quan ve de persones de confiança dels nens, i de les quals s'espera que protegeixin tots els aspectes de la persona. "Aquesta relació de confiança requereix un gran sentit de la responsabilitat i respecte cap a la persona", ha afegit Tomasi.

El comitè de l'ONU dedica la sessió d'aquest dijous a avaluar la manera com el Vaticà pot complir els compromisos adquirits després de ratificar la Convenció dels Drets del Nen. L'Església s'ha vist perjudicada per diversos escàndols els últims anys en relació als abusos perpetrats per sacerdots arreu del món.

Aquest mateix dijous el papa Francesc ha dit que calia sentir vergonya pels nombrosos escàndols que s'han produït en el si de l'Església, durant la missa matinal que celebra des de la seva residència. "Però no ens avergonyim d'aquests escàndols, d'aquestes derrotes de sacerdots, bisbes, laics?", s'ha preguntat el pontífex.

Tomasi ha assegurat que el Vaticà "està compromès a escoltar les víctimes dels abusos i a abordar l'impacte d'aquestes situacions en la vida dels afectats i les seves famílies".

stats