Internacional 04/10/2020

Trump: "Ara em trobo molt millor"

El president d'EUA difon un vídeo sobre el seu estat i els metges es mostren prudents

Ara
2 min

BarcelonaL'estat de salut del president dels EUA, Donald Trump, ha generat confusió durant les últimes hores. Després de la seva imatge, visiblement desmillorat, ingressant a l'hospital militar Walter Reed i d'un comunicat extremadament curt de la Casa Blanca, Trump ha volgut fer públic un nou missatge -gravat des del centre hospitalari i d'una durada superior al primer- assegurant que es troba "molt millor" i que està treballant per "tornar del tot" a l'activitat, encara que "la veritable prova serà en els pròxims dies".

"No em trobava gaire bé, però ara em trobo molt millor", ha assegurat Trump. Tot i així els metges són prudents. Segons un comunicat de l'equip mèdic que controla la seva evolució, el mandatari no ha tingut febre en les últimes hores i tampoc ha necessitat oxigen suplementari, però encara "no està fora de perill". El metge presidencial, Sean Conley, es mostrava "cautelosament optimista", sobre l'evolució de Trump.

Per la seva banda, la Casa Blanca ha difós en les últimes hores un vídeo de quatre minuts per Twitter que mostra el president darrere d'un escriptori amb camisa, jaqueta, però sense corbata, treballant des de l'escriptori de la suite presidencial de l'hospital militar Walter Reed o des d'una sala de conferències del centre. "Estem treballant durament per tornar del tot. He de tornar perquè encara hem de fer els Estats Units grans un altre cop", assegura Trump al vídeo, en què afegeix: "Crec que tornaré aviat".

"Vull acabar la campanya igual com hem fet fins ara", apunta Trump, que ha hagut de suspendre tots els seus compromisos públics des de dijous a la nit, quan es va fer públic que havia donat positiu per covid-19.

"Em trobo bé, però sembla que la veritable prova serà els pròxims dies. Veurem el que passa els propers dos dies", afegeix el mandatari. De fet, el seu entorn ha explicat que l'estat del president en el moment de l'ingrés hospitalari era més "crític" i que les properes hores seran claus per determinar l'evolució de la malaltia.

stats