Món
Internacional 11/07/2011

La Xina deixa de ser una cinquena part del món

El gegant asiàtic ha passat, en 30 anys, de representar el 22% de la població mundial al 19% a l'actualitat. El govern xinès ha fet pública la dada coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Població

Efe
1 min

PequínA partir d'ara ja no servirà la frase que “una de cada cinc persones al món és xinesa”, sempre i quan ens vulguem cenyir a la realitat. I és que el gegant asiàtic ha passat, en els darrers 30 anys, de representar el 22% de la població al 19% a l'actualitat. La dada l'ha fet pública Li Bin, el director de la Comissió Estatal de Població i Planificació Familiar del govern xinès, en el marc d'una cerimònia per celebrar el Dia Mundial de la Població al país asiàtic.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons ha informat avui l'agència oficial Xinhua, Li ha subratllat que la Xina és el país en desenvolupament amb menor taxa de natalitat, i la seva esperança de vida ha passat en tres dècades de 68 a 73,5 anys.

El màxim responsable en demografia ha assegurat que la Xina continuarà amb les polítiques de control de natalitat, malgrat les peticions rebudes de zones més desenvolupades del país de suavitzar la política del 'fill únic' instaurada a finals dels anys 70. Aquesta mesura es va implementar amb l'objectiu de frenar la superpoblació a la Xina, i les estadístiques governamentals assenyalen que, de no haver-se aplicat, el país sumaria ara més de 1.700 milions d'habitants, en lloc dels 1.300 actuals.

La reducció de població ha contribuït a la millora de diversos indicadors socials, com la renda per càpita, l'extensió de l'educació o la disminució en el nombre de persones que viuen en la pobresa, però també ha tingut efectes negatius com els avortaments selectius i l'abandonament de nenes per part de famílies que prefereixen tenir un fill nen.

stats