Òmnium i l'ANC traslladen a Mas que la V li dóna tota la força per convocar el referèndum el 9-N

Forcadell: "Ningú més, i menys el TC, decidirà pel poble de Catalunya"

Elena Freixa
2 min

BarcelonaEls convocants i organitzadors de la mobilització multitudinària d'aquesta Diada –Òmnium i l'ANC– han aprofitat la reunió amb el president de la Generalitat, Artur Mas, per traslladar-li que l'èxit de participació li ha de donar tota la força per convocar els catalans a les urnes el proper 9-N.

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha dit que no li ha calgut insistir en la petició clara que ha llançat a Mas i al Govern des de l'escenari de la V ("President, posi les urnes") perquè ell "sap molt bé què volia la gent i quin és l'anhel del poble català".

Forcadell no ha fet cap més esment sobre els temes de què han parlat amb el president de la Generalitat, que els ha rebut durant aproximadament una hora al Palau de la Generalitat. Ell mateix ha explicat en sortir que els ha expressat el seu "orgull" i "felicitació" pel missatge clar i contundent que el poble de Catalunya ha llançat a Europa i al món.

Ha insistit que el clam expressat pel poble per tercer any consecutiu coincidint amb la Diada Nacional s'adreça de manera clara a uns interlocutors: els governants catalans. "Ningú més, i menys el TC, decidirà pel poble de Catalunya", ha advertit, i ha recordat que Catalunya compta amb una legalitat pròpia (expressada en la llei de consultes) per votar sobre la seva independència d'Espanya.

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha reconegut que la feina per fer és difícil, però que la manifestació d'aquesta Diada (1,8 milions de participants, segons les xifres de la Guàrdia Urbana) "els ha de donar les forces necessàries".

"Avui hem fet passos per assegurar el futur feliç del nostre país", ha afegit la presidenta d'Òmnium.

El president de l'Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Vila d'Abadal, ha destacat que els ciutadans catalans han aconseguit fer aquest dijous una cosa que semblava impossible, i fer-la de manera cívica i alegre. "Ara només falta votar i guanyar", ha conclòs.

Igual que ha fet el president Mas en la seva declaració institucional en sortir de la reunió, tots tres representats de la V han coincidit a destacar els trets d'una mobilització històrica: un caràcter pacífic, festiu i familiar.

Aquesta unitat als carrers de Barcelona és la mateixa que Forcadell ha demanat als líders polítics a partir d'ara per traçar el camí cap a les urnes el 9-N. "Estem convençuts que junts votarem i guanyarem", ha afegit.

Goig en un dia històric

La presidenta de l'ANC ha arrencat la seva intervenció després de la trobada amb Mas assegurant que la valoració de la V que en fan els organitzadors no pot ser més positiva. "Ha estat un èxit aclaparador, exultant, estem orgullosos de la gent que hi ha participat", ha dit.

Les felicitacions no només han sigut pel que s'ha fet, sinó per com s'ha fet, amb un predomini absolut del civisme i el caràcter lúdic.

stats