Preveuen el col·lapse de la xarxa de telecomunicacions durant la V

Els principals problemes es poden donar per l'enviament massiu de whatsapps i fotografies

Acn
1 min
El vèrtex de la V, a la plaça de les Glòries, estarà format per columnes d’urnes com les que es faran servir el dia de la consulta.

BarcelonaUn expert informàtic de la UOC alerta que la xarxa de telecomunicacions de Barcelona es col·lapsarà i provocarà problemes en la transmissió de dades durant la Diada Nacional. Malgrat que la ciutat té una xarxa "ben dimensionada", el fet de concentrar un volum tan gran de persones en onze quilòmetres provocarà, segons l'expert, "un excés de demanda" de la banda ampla en "un moment puntual" amb transmissió simultània massiva de dades a través de les xarxes socials i dels serveis de missatgeria.

Whatsapp, Facebook, Twitter o Instagram seran els artífex del col·lapse de la xarxa, segons prediu Josep Prieto, director dels Estudis d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la UOC. Amb tot, descarta un col·lapse en les connexions de veu perquè considera que per les característiques de l'acte no n'hi haurà moltes de manera simultània.

La transmissió de dades és una altra cosa, sobretot en el cas de l'enviament massiu de fotografies, que van per un canal diferent del de les trucades. "Pot anar molt més lent del que és habitual, perquè totes aniran per la mateixa amplada de banda, cosa que provocarà una baixa significativa de la velocitat de transmissió", argumenta Prieto. Per això s'aconsella seleccionar les millors imatges en lloc d'enviar-les totes, o bé esperar a arribar a casa o a un lloc amb wi-fi per enviar les imatges.

Pel que fa als missatges de text, els experts creuen que aplicacions tan populars com WhatsApp poden patir problemes i consideren que una bona alternativa pot ser el gairebé oblidat SMS.

stats