28N
Mèdia 28/11/2010

La premsa internacional entén les eleccions catalanes com un test per a Zapatero

Els que més en parlen són els diaris francesos, portuguesos i italians

Laia Altarriba
2 min
La Repubblica entén que les eleccions catalanes són un test per Zapatero

BarcelonaSón principalment els rotatius dels estats europeus més propers els que paren més atenció avui a les eleccions catalanes. I la majoria d'ells les segueixen entenent que són una prova per Zapatero.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Les edicions digitals dels diaris francesos i d'alguns portuguesos i italians destaquen a portada la jornada electoral d'avui.

En la majoria dels casos el president espanyol és el protagonista de les notícies. Mentre el francès Le Monde titula "Sanció a la vista pels socialistes de Zapatero a Catalunya", Le Figaro coincideix amb l'enfocament amb: "Revés anunciat per Zapatero a Catalunya" i La Repubblica ha escollit "Catalunya a les urnes, test per Zapatero".

El Publico portuguès encara va més enllà i entén que els comicis es juguen en clau espanyola: "Eleccions a Catalunya pensant en les generals espanyoles". Un altre portuguès, el Diário de Notícias, apunta que "Els catalans preparen targeta groga als socialistes"

Tots ells coincideixen en assenyalar que CiU obtindrà la majoria i que, amb tota probabilitat, hi haurà un canvi en el govern de la Generalitat.

Poca atenció de la resta de mitjans

Més enllà del radi d'estats més propers, abans que s'hagin tancat les urnes són molt pocs els mitjans que hi dediquen alguna notícia a les seves edicions a la xarxa.

Tampoc han fet seguiment de la jornada electoral, a excepció de la polèmica que es va generar al voltant del vídeo de les Joventuts Socialistes en què una noia simulava que tenia un orgasme en votar a favor de Montilla. La BBC, entre d'altres, va agregar el vídeo a la seva web.

stats