Preacord per recuperar la jornada de 35 hores a TV3 i Catalunya Ràdio a partir del gener

El comitè pressiona amb vagues d'una hora durant els 'Telenotícies' si Economia ho tomba

Els comitès d'empresa de TV3 i Catalunya Ràdio han arribat a un acord amb la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per recuperar la jornada laboral de 35 hores setmanals a partir del gener. Per aquest motiu han decidit desconvocar les aturades previstes per aquest dimecres i per divendres, de 15 minuts en el cas de la televisió i de 10 en el de la ràdio. Aquestes eren les dues últimes vagues previstes en el calendari aprovat per l'assemblea de treballadors dels dos mitjans, i que van començar el 28 de novembre a TV3 i el 3 de desembre a Catalunya Ràdio. 

Els treballadors de TV3 faran vagues parcials a partir del 28 de novembre

De tota manera, l'acord a què s'ha arribat aquest dimecres ha de rebre el vistiplau del departament d'Economia i Hisenda de la Generalitat. Davant la possibilitat que la conselleria que dirigeix Pere Aragonès s'oposi a l'acord o en modifiqui algun aspecte, els dos comitès han convocat assemblees aquest dijous en què està previst que s'aprovi un nou calendari de mobilitzacions, que quedarien anul·lades si finalment l'acord es pot aplicar tal com s'ha pactat.

En el cas de TV3, aquestes noves protestes consistirien en una sèrie d'aturades d'una hora en horari de Telenotícies els dies 20, 21, 22, 23 i 25 de gener, i 3, 4, 5 i 6 de febrer. "Ja ens han fet algun cop una ingerència molt decebedora. Mantindrem les convocatòries de vagues d'una hora perquè no hi hagi marxa enrere en un acord que ara és bo, satisfactori i suficient però que altres vegades ens han retallat", explica a l'ARA la presidenta del comitè d'empresa de la televisió pública, Roser Mercadé. 

A banda de desbloquejar el conflicte per la jornada de 35 hores, els comitès expliquen que, en la reunió d'aquest dimecres, s'han fet "avenços significatius" en altres aspectes, com ara el manteniment de la plantilla o la situació dels treballadors indefinits no fixos.