Publicitat
Publicitat

Premsa

Alan Rusbridger deixarà la direcció de 'The Guardian' a l'estiu després de 20 anys

A partir del 2016 presidirà la companyia editora del diari

El director del diari britànic 'The Guardian', Alan Rusbridger, va anunciar aquest dimecres al vespre que deixarà el càrrec l'estiu que ve després de vint anys al capdavant de la redacció. Rusbridger, de 60 anys, es convertirà el 2016 en el nou president de la Scott Trust Limited, l'empresa que edita 'The Guardian' i la seva versió dominical, 'The Observer'.

"És un gran honor per a mi que m'hagin ofert aquesta feina. La Scott Trust va ser fundada per protegir i salvaguardar 'The Guardian', un important bastió per a la llibertat de premsa i la independència periodística", va subratllar el periodista a través de Twitter.

Nascut a Lusaka, la capital de Rhodèsia del Nord –l'actual Zàmbia– el 29 de desembre del 1953, Rusbridger va ser redactor i columnista de 'The Guardian' durant 16 anys abans d'accedir a la direcció del diari el 1995 en substitució de Peter Preston. Sota el seu mandat, el rotatiu, fundat el 1821, ha mantingut un format de grans pàgines mentre gran part de la seva competència es va passar al format tabloide, més petit. Rusbridger ha guiat el diari en la seva transformació al format digital, ha traslladat la redacció de Farringdon –a l'est de Londres– a King's Cross –al nord– i ha obert oficines a Austràlia i als Estats Units.

"En el periodisme global hi ha uns quants càrrecs amb la capacitat de redefinir la indústria. He tingut el privilegi de ser un d'aquests càrrecs durant vint anys, un període en què els diaris d'èxit s'han convertit en proveïdors de continguts globals", explica el director en un article publicat a la web del diari. Segons ell, la seva nova responsabilitat al capdavant de la Scott Trust –càrrec que actualment ocupa Liz Forgan– consistirà a "preservar la independència editorial, els valors i l'estabilitat financera a llarg termini" de la publicació. Sobre el seu successor al capdavant del diari, Rusbridger s'ha limitat a comentar que la redacció compta amb "forts líders futurs" amb una "experiència incomparable".

En un correu electrònic adreçat a la redacció, el director ha elogiat que les dues últimes dècades de 'The Guardian' han estat marcades per "una magnífica escriptura, fotografia, edició i innovació". "Hi ha hagut batalles judicials cruentes, campanyes tenaces i investigacions dures", ha recordat.

Per la seva banda, Forgan ha remarcat que Rusbridger ha estat "la força motriu del diari durant una generació" i l'ha definit com "el director més rellevant de la seva generació", que ha sabut "aprofitar els avantatges de l'era digital i ha seguit construint a partit de la millor de les tradicions i dels seus distingits predecessors".

'The Guardian' va compartir enguany amb el nord-americà 'The Washington Post'  el premi Pulitzer de periodisme en la categoria de servei públic per les seves informacions sobre l'espionatge als Estats Units vinculades a les revelacions de l'exanalista de la CIA Edward Snowden. 

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT