Televisió

Alberto Oliart dimiteix com a president de RTVE

Després d'una adjudicació a una empresa dirigida pel seu fill

Albert Oliart ha comunicat avui la seva decisió de dimitir com a president de la Corporació RTVE davant del Consell d'Administració d'aquest ens, segons ha confirmat RTVE en un comunicat.

La decisió arriba després de l'adjudicació de la cobertura tècnica de Las mañanas de La 1 a Telefonica Broadcast Services (TBS), empresa de la qual és administrador únic Pablo Oliart, fill del president d'Alberto Oliart.

En el comunicat oficial, però, Oliart assegura que la dimissió respon a "motius d'estricte caràcter personal" i a una "madura reflexió". També destaca que, durant el seu mandat, s'ha aconseguit "una ràdio, una televisió i una web públiques plurals i eficients".

Oliart va ser nomenat president de RTVE el 24 de novembre del 2009, després d'un acord entre el PSOE i el PP, amb una negociació en què van intervenir directament José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy.

Tot i l'acord, en els darrers mesos els populars han criticat repetidament Oliart pel que consideraven "manipulació informativa", i per l'externalització de diferents serveis a empreses com Mediapro. El 15 de juny, el consell d'administració ja va decidir no renovar amb Mediapro per la producció del programa España directo.