LA CRISI A TVE
Mèdia 08/06/2012

'Amar en tiempos revueltos' també s'encalla a La 1

La història de la postguerra amb què La 1 amaneix les sobretaules té possibilitats de quedar interrompuda. Amar en tiempos revueltos no ha rebut encara la renovació i el 14 de juny preveu aturar la producció.

à.g.m.
2 min
'Amar en tiempos revueltos' també s'encalla a La 1

BARCELONA.Després de set anys de recorregut i més de 1.600 episodis emesos, Amar en tiempos revueltos arriba a l'estiu sense saber si tornarà a emetre's. Però, al contrari que tants programes que han marxat pel desaigüe de la baixa audiència, en aquest cas es tracta d'un dels èxits de la seva cadena, La 1. La delicada situació econòmica que travessa el canal públic ha provocat una aturada en la contractació de ficció. Després de la frenada de nous capítols d'Águila Roja , de Gran reserva o de l'estrena d' Isabel , la paràlisi afecta, per primer cop, un espai diari com és el culebró del migdia.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La producció de la sèrie s'aturarà el pròxim 14 de juny, sense tenir notícia sobre si TVE vol contractar-ne una nova temporada. Altres anys, el vistiplau arribava al mes de març. La sèrie compta amb un equip que, de manera no simultània, dóna feina a prop de 200 persones. Els capítols ja enregistrats donen per aguantar la sèrie fins a finals d'agost, tot i que, depenent de la programació definitiva dels Jocs Olímpics de Londres, es podria allargar uns dies més.

La sèrie, inspirada en la catalana Temps de silenci , és una producció de Diagonal TV que repassa la guerra i, sobretot, la postguerra espanyola. La setena temporada ha abraçat el bienni 1956-1957 i ha comptat amb Natalia Millán, Gonzalo Ramos, Natalia Sánchez i Albert Jiménez entre la nòmina d'actors destacats.

El director de Diagonal TV, Joan Bas, es mostra sorprès: "No sabem gaire què fer, perquè no hi ha interlocutors. Esperem que el nou equip [proposat al Parlament aquesta setmana i que serà nomenat pels volts del 20 de juny] pugui prendre decisions aviat".

Bas explica que la situació és inèdita: "No estem acostumats que s'aturi una sèrie que funciona. Ni a veure una televisió com TVE, que era líder, deixada deu mesos sense capacitat de prendre decisions".

De fet, la crisi de TVE és doble. D'una banda, ha d'afrontar una retallada en el seu pressupost de 200 milions d'euros, sobre un total aproximat de 1.200. Una de les mesures d'estalvi ha estat retardar l'estrena de capítols de sèrie perquè, encara que ja els han pagat a les productores, no s'escriuen als llibres comptables de TVE com a despesa fins que no s'emeten. Però hi ha també una crisi institucional derivada de la dimissió, el juliol del 2011, del seu president, Alberto Oliart. Des d'aleshores, la presidència de l'ens ha rodat cada mes i les atribucions executives han quedat minvades.

Diagonal TV, per exemple, tenia una carta de compromís per rodar una sèrie amb motiu dels 200 anys de la Constitució de Cadis, però no ho ha pogut concretar en un contracte. Com a resultat, el projecte s'haurà d'abandonar si no se signa els pròxims dies, ja que no té sentit estrenar-lo sinó és el 2012 (i costa aproximadament sis mesos de produir).

Un èxit d'audiència a La 1

Amar en tiempos revueltos es manté en un 21,5% de quota en el conjunt de l'Estat, des de principi de temporada. Correspon a una audiència mitjana de 2.781.000 espectadors. A Catalunya, la sèrie l'han seguit 309.000 persones de mitjana, que corresponen a un 17,2% dels que estan mirant la televisió en aquella franja.

stats